Agenda en NIEUWS

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar wat er te doen is in de Werkspoorkathedraal? Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen? Volg ons hier en lees alles over aankomende evenementen en spannende ontwikkelingen rondom de Werkspoorkathedraal!

 1. Dit was de Dag van de Architectuur 2017

  In het weekend van 16 juni vond de Dag van de Architectuur 2017 plaats, en natuurlijk kon de Werkspoorkathedraal niet achterblijven. Met bijna 2.000 bezoekers op de diverse locaties in de stad was het een zeer geslaagde dag. In de Werkspoorkathedraal konden bezoekers onder andere genieten van de PechaKucha avond, Night Walk en de Rijksbouwmeester expositie. Bekijk hier een impressie van de Dag.

 2. ​Herbestemming Werkspoorkathedraal genomineerd voor de Rietveldprijs

  De herbestemming van de Werkspoorkathedraal, uitgevoerd door architect en tevens huurder van de Werkspoorkathedraal MONK, is genomineerd voor de Rietveldprijs. De Rietveldprijs is de Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Naast de Rietveldprijs maakt de Werkspoorkathedraal kans op de RTV Utrecht publieksprijs. Stemmen kan binnenkort, hierover later meer!

  Meer informatie?
  Kijk op Rietveldprijs.nl
 3. Verbouwing Wasruimte

  ​De verbouwing van de Wasruimte, subruimte van de Werkspoorkathedraal, is van start gegaan! De Wasruimte wordt begin september opgeleverd. Met de komst van de Wasruimte is er meer plek voor kleine bijeenkomsten en subsessies van evenementen. Daarnaast vormt de Wasruimte de thuisbasis van pop up club WAS. Benieuwd naar de verbouwing? Volg ons dan op Facebook of Instagram!


 4. Verbouwing Werkspoor Cafe De Leckere

  ​Het Werkspoorterrein is volop in ontwikkeling, zo is naast de verbouwing van de Wasruimte ook de verbouwing van het Werkspoor Café De Leckere in volle gang! Eind van de zomer kunnen bezoekers genieten van een De Leckere speciaalbiertje aan het haventje van de Werkspoorkathedraal. Nieuwsgierig naar de voortgang? Volg ons op Facebook en Instagram voor updates!

 5. STEM OP DE WERKSPOORKATHEDRAAL

  Eerder meldden wij dat de herbestemming van de Werkspoorkathedraal, uitgevoerd door architect en tevens huurder van de Werkspoorkathedraal MONK, is genomineerd voor de Rietveldprijs. Inmiddels is het digitale stemlokaal geopend en kan er gestemd worden! Vind je ook dat de Werkspoorkathedraal de Rietveldprijs verdient? Stem dan snel hier!

 6. Wasruimte getransformeerd tot pop-up club WAS.

  ​Er wordt momenteel hard gewerkt om de Wasruimte van de Werkspoorkathedraal klaar te maken voor pop-up club WAS. Vanaf vrijdag 1 september vormt de Wasruimte de thuisbasis van de nachtclub. WAS. richt zich op volwassen fanatieke muziekliefhebbers die een bijzondere clubervaring verlangen.

  WAS. is een nachtclub in de Wasruimte van de Werkspoorkathedraal. De pop-up club is een initiatief van de Utrechtse organisatie Elevation Events en wil zich onderscheiden door haar authentieke identiteit en muzikale programmering. Het is een plek waar de dagelijkse zorgen kunnen worden vergeten, bezoekers zich in de muziek kunnen verliezen en in alle vrijheid zichzelf kunnen zijn. De pop-up club bestaat uit verschillende ruimtes waaronder een dansruimte, chill ruimte en een kantine waar een midnight snack kan worden gehaald.

  WAS. opent haar deuren van september t/m december 2017, maar zal niet wekelijks geopend zijn. Er wordt uiteenlopende elektronische muziek geprogrammeerd waaronder house, disco, electro en techno. De club richt zich op een volwassen publiek; de minimale leeftijdsgrens is 21 jaar.

  De Wasruimte wordt momenteel verbouwd waarbij het originele karakter van de ruimte zo veel mogelijk wordt behouden. Naast de functie als thuisbasis voor WAS. is de ruimte ook geschikt voor kleine bijeenkomsten en subsessies van evenementen.
 7. Het architectencafé in de Wasruimte

  Het architectencafé biedt de zeven genomineerden voor de Rietveldprijs een podium op 25 september in de Wasruimte. De genomineerden krijgen de kans om hun projecten toe te lichten, voordat de winnaar van de Rietveldprijs door de vakjury bekend wordt gemaakt. Daarnaast krijgen bezoekers de kans om ter plekke te stemmen voor de RTV Utrecht Publieksprijs. Een bijzondere avond voor de Werkspoorkathedraal, aangezien architect en tevens huurder van de Werkspoorkathedraal, MONK, kans maakt om in de prijzen te vallen. Stemmen jullie ook op de Werkspoorkathedraal?

  Je stem uitbrengen voor de RTV Utrecht Publieksprijs? Dat kan tot 30 september via onderstaande link!

  http://www.rietveldprijs.nl/stem-op-de-rtv-utrecht-publieksprijs-2017/

 8. De Werkspoorkathedraal wint de Rietveldprijs 2017

  ​De transformatie van de Werkspoorkathedraal door MONK Architecten is gekozen als winnaar van de Rietveldprijs 2017.

  Na een lange verbouwing en enorme transformatie is De Werkspoorkathedraal sinds 2015 een plek in Utrecht waar werken, ontspanning en creativiteit samenkomen. In de Apparatenhal worden gave, uiteenlopende events georganiseerd zoals grootschalige congressen, beurzen en bedrijfsfeesten. Werken gebeurt in de Studios langs de zijkant van het pand. Acht units bieden creatieve bedrijven de ruimte om zich te ontwikkelen. Daarnaast opent binnenkort Werkspoor Café De Leckere, waar je kunt genieten van een speciaal biertje en lekkere hap.

  Het bestuur van de Stichting Rietveldprijs maakte op 5 oktober namens de jury bekend dat de Rietveldprijs 2017 wordt toegekend aan de transformatie van de Werkspoorkathedraal door MONK Architecten. Het commentaar van de jury luidt: “Het is wat je noemt een kathedraal: een gigantische open ruimte, indrukwekkend door zijn hoogte en de lichtval, het patina op de metalen spanten, maar vooral door de weldadige leegte. Een plek voor bezinning, om de drukte van de stad te ontvluchten en op adem te komen.”

  Benieuwd naar de Werkspoorkathedraal? Op zondag 12 november wordt de Rietveldprijs 2017 op feestelijke wijze uitgereikt in de Werkspoorkathedraal, en jij kan erbij zijn! Kijk voor meer informatie en aanmelden op:

  http://www.rietveldprijs.nl/werkspoorkathedraal-wint-rietveldprijs-2017/